aleksandra13081971

ŠKOLA I MI

Приредба за децу са посебним потребама

на 17 марта, 2013

IMG_5849IMG_5817IMG_5874IMG_5865Тематски дан под називом „Измамимо осмех“, који сам урадила са ђацима у свом одељењу у Бачевцима је био повод за наш одлазак  у специјално одељење ОШ „Нада Пурић“. Због неадекватних  временских прилика за пут и безбедности деце, ученици из мог одељења нису ишли.

У присуству директора  Зорана Новаковића који је подржао моју идеју, отишли смо у посету деци са посебним потребама, и том приликом су им уручене новогодишње честитке са порукама и пано који су урадили специјално за њих ученици из Бачеваца. Провела сам око три сата дружећи се са децом и њиховим наставницима, a директор Зорана Новаковића је рекао да ће пробати да  испуни жељу учитељице и њених ђака, да ученици специјалног одељења буду гости наше школе.

12.03.2013. године, у току недеље посвећене Дану школе, у госте су нам дошли ученици специјалног одељења ОШ „Нада Пурић“ из Ваљева.Координатор овог догађаја сам била ја, у сарадњи са колегиницама из других издвојених одељења. У етно кутку који се налази у  школи,  директор школе Зоран Новаковић је испричао нешто о традицији и историји наше школе.

У разгледању школе деца су могла да виде учионице, кабинете и фискултурну салу у којима обитавају њихови вршњаци.

Након разгледања за децу је одржана приредба.  Учитељице Милена Страхинић из ИО Жабари, Бојана Белушевић и Љубица Исаиловић  из ИО Пријездић и Александра Петровић из ИО Бачеваци су заједно са својом децом учинили да се наши мали гости, њихови наставници и родитељи осећају пријатно и лепо.

Ученици наше школе су рецитовали, свирали, глумели и певали. Остварена је интеракција са децом, јер су испратили на најбољи могући начин приредбу, смејали су се, певали а неки чак и заиграли заједно са нама.

Уз обострано задовољство после приредбе одвела сам госте у обилазак цркве у Драћичу, где им је тамошњи свештеник уручио бројанице и тиме се завршило ово лепо дружење које ће свима остати у сећању.


2 responses to “Приредба за децу са посебним потребама

  1. vessnaveca каже:

    Divno. Uskoro, koleginica i ja, planiramo slicno druzenje, ali ce deca sa posebnim potrebama biti nasi gosti.

    • aleksandra13081971 каже:

      Draga Vesna, ja već godinama radim sa decom sa posebnim potrebama, iz grada ih dovode kod mene, jedna sam od retkih koja to radi bez moranja, prosto na tu decu gledam nekim drugim očima. Deca sa posebnim potrebama su bili naši gosti, takođe, zaboravila sam to da stavim na blog.Pošto sam bila koordinator za to, moralo je sve da bude kako treba.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: